Uncategorized

Νέα χρονιά…. Νέοι στόχοι !

Νέοι στόχοι

Ο νέος χρόνος έρχεται δυναμικά και συνοδεύεται πάντα από ευχές, νέους στόχους, ελπίδα και αισιοδοξία!

Σκεφτείτε θετικά λοιπόν

Βρείτε μια υγιή ισορροπία μέσα σας. Συνήθως είναι οι δικές μας σκέψεις που μας κρατούν πίσω και μακριά από την επιτυχία. Πολλές χρησιμοποιούμε δικαιολογίες ή αναβάλλουμε καταστάσεις ή θέλουμε να εγκαταλείψουμε μία προσπάθεια με την πρώτη δυσκολία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι και οι δυσκολίες και οι αποτυχίες είναι μέρος της ζωής μας. Κρατήστε μία θετική στάση , μην βλέπετε τα γεγονότα ως άσπρο και μαύρο. Μείνετε επικεντρωμένοι στο στόχο σας.

Βάλτε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους

Αφήστε τις υψηλές προσδοκίες και βάλτε εφικτούς στόχους. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στο ιδεατό γίνεται. Τέλεια οργάνωση, τέλεια ψυχολογία, τέλεια φυσική δραστηριότητα, τέλεια εμφάνιση….όλα πολύ! Η πρακτική αυτή είναι σίγουρα λάθος, και μας φέρνει πολύ κοντά στην πιθανότητα της αποτυχίας και απογοήτευσης. Κάθε στόχος είτε μεγάλος είτε μικρός, απαιτεί χρόνο και υπομονή. Κάνω ένα βήμα τη φορά, και τελικά φτάνω στον προορισμό μου. Τα καταφέρνω!

Όλα ξεκινούν από το σωστό πρωινό ξύπνημα

Ξυπνήστε νωρίς, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας να απολεύσει ένα καλό, θρεπτικό πρωινό. Οργανώστε την ημέρα σας χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής. Έχοντας ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την ημέρα σας, θα είστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί απέναντι στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Μην προσπαθείτε να φτάσετε από το 0…..στο 100

Καταλαβαίνω την θέλησή σας για αυτοβελτίωση αλλά δεν χρειάζονται βιασύνες. Βρείτε μία ισορροπία μεταξύ της διατροφής σας, της άσκησης σας και της εργασίας. Παράλληλα όμως μην ξεχνάτε την ψυχική σας υγεία. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σας, που αποτελούν στήριγμά σας. Εάν υπερφορτώσετε την καθημερινότητά σας, θα αισθανθείτε καταβεβλημένοι και ότι διαρκώς κάτι δεν κάνετε καλά, κοινώς ανεπαρκείς.

Το άγχος μπορεί να είναι παραγωγικό;

Το δημιουργικό στρες μπορεί να είναι ευεργετικό υπό προυποθέσεις. Όταν το άγχος λειτουργεί ως ώθηση για την συνεχή βελτιώση του ευτού μας, φυσικά και είναι παραγωγικό. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε τα όριά σας. Αυτό περιλαμβάνει ίσως να διακόψετε υποχρεώσεις ή δραστηριότητες που δεν σας ευχαριστούν και προωθώντας συνήθειες που σας ανανεώνουν και σας εκφράζουν.

σχετικές αναρτήσεις