Αλμυρές συνταγές

Πεντανόστιμη μανιταρόσουπα

Αγαπημένο πιάτο! Για τους λάτρεις των μανιταριών, αυτή η σουπα αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο να τα εντάξουν στη διατροφή τους. Η απόλυτη vegan επιλογή για περιόδους νηστείας και μη.

Η μανιταρόσουπα τρώγεται ευχάριστα ακόμη και σαν κρύο πιάτο. Είναι οικονομική, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1kg μανιτάρια πλευρώτους κομένα σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσσο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1-1.2 λίτρα νερό
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξυραμένο θυμάρι ή 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και σταματήσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο (εάν το επιλέξουμε) ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Για το σερβίρισμα αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Extra tip: Βελουτέ σούπα για τους τολμηρούς… Εάν θέλετε μπορείτε να αλέσετε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!