Συνταγές

Η light εκδοχή της Caesars salad

Η συγκεκριμένη σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες, υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα, για τις μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και θέλουμε να πάρουμε κάτι γρήγορο και ελαφρύ μαζί μας. Μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία της από την προηγούμενη μέρα, αποθηκεύοντας το dressing σε ένα διαφορετικό ταπεράκι από αυτό της σαλάτας, για να παραμείνουν τα υλικά μας φρέσκα και τραγανά.

Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:

Για την μαρινάδα και το dressing:

  • 30 γρ. αντζούγιες, φιλέτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light 2%
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για την σαλάτα θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 iceberg
  • 100 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:

  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. παξιμάδια ολικής

Διατροφική αξία

Η κάθε μερίδα περιέχει: 380 kcal, 43 γρ. πρωτεΐνης, 19 γρ. λιπαρών, 8 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. φυτικών ινών

Εκτέλεση

Για την μαρινάδα και το dressing:

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη στο υπόλοιπο μείγμα το γιαούρτι και την παρμεζάνα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το κοτόπουλο:

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  2. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
  3. Τα σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
  4. Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  5. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  6. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα και το σερβίρισμα:

  1. Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το dressing, το θυμάρι, τον δυόσμο και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ.
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  5. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, και τρίβουμε τα παξιμάδια ολικής.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

σχετικές αναρτήσεις