Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαταραχών σε σχέση με την πρόσληψη τροφής. Κάποιοι από αυτούς περιλαμβάνουν γενετικούς, ψυχολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Οι συνηθέστερες διατροφικές διαταραχές, περιλαμβάνουν:

  • την ψυχογενή ανορεξία
  • την ψυχογενή βουλιμία
  • την ψυχαναγκαστική υπερφαγία

Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα τέτοιας συμπεριφοράς, έχουν μία διαταραγμένη εικόνα του σώματός τους, εκφράζουν ακραία συναισθήματα, και γίνονται εμμονικοί απέναντι στην κατανάλωση τροφής.

Σαν αποτέλεσμα δημιουργείται μία ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό και δυσλειτουργικές σκέψεις απασχολούν το άτομο αυτό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Περιλαμβάνει για παράδειγμα επεισόδια κατανάλωσης υπερβολικά μεγάλης ή μικρής ποσότητα τροφής, διαρκές ζύγισμα και ενασχόληση με το βάρος του καθώς και εμμονή με το σχήμα του σώματός του ή με ορισμένα σημεία του.

Απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία του διαιτολόγου με έναν επιστήμονα ψυχικής υγείας. Τα άτομα αυτά χρήζουν ιδιαίτερου χειρισμού και στήριξης. Μεθοδικά και στοχευμένα μπορεί να αποκατασταθεί αυτή η διαστρεβλωμένη σχέση με το φαγητό και να επιτύχουμε ένα ιδανικό υγιές βάρος.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top