Διατροφή στην ενήλικη ζωή

Στην ενήλικη ζωή αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παθολογικής κατάστασης. Η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η ανθυγιεινή διατροφή, το αλκοόλ και το κάπνισμα είναι κάποιοι από τους παράγοντες.

Στην πλειονότητα των ενηλίκων παρατηρείται αύξηση βάρους που συνεπάγεται ανακατανομή της σύστασης του σώματος, καθώς ο μυικός ιστός μειώνεται και ο όγκος των λιπαποθηκών αυξάνεται. Επιπλέον, στις γυναίκες παρουσιάζονται αλλαγές των ορμονικών επιπέδων που ξεκινάει από την αρχή της έμμηνου ρύσης και καταλήγουν στην εμμηνόπαυση.

Παρ’ όλο που η υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τρόπος ζωής υιοθετούνται από την παιδική ηλικία, ποτέ δεν είναι αργά για την μεγάλη αλλαγή. Η ένταξη στην διατροφή σας φρούτων και λαχανικών καθώς και η αποφυγή κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών είναι το πρώτο βήμα βελτίωσης των διατροφικών σας συνηθειών.

Καθώς αυξάνει η ηλικία το ποσοστό των ενηλίκων που αθλείται μειώνεται όλο και περισσότερο. Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλαπλά, όπως αύξηση των επιπέδων της ΗDL (καλή χοληστερίνη), αύξηση αντοχής, ενίσχυση καρδιακής λειτουργίας, διατήρηση μυικής μάζας και δύναμης και πολλά άλλα.

Η αλλαγή στον τρόπο ζωής σας θα οδηγήσει σε εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου διάφορων παθήσεων, σε ευεξία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top