Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι σύνηθες πρόβλημα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και χαρακτηρίζεται από διαταραχή των ορμονών.

Οι γυναίκες που έχουν πολυκυστικές ωοθήκες παρουσιάζουν έντονη τριχοφυία, άστατο κύκλο έμμηνου ρύσης, υπογονιμότητα, ελαφριά ή έντονα σημάδια ακμής και μπορεί να έχουν υπερβάλλον βάρος. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών φαίνεται να το διακατέχει ένα μοτίβο κληρονομικότητας από την μητέρα στην κόρη.

Ορισμένες έρευνες αποδεικνύουν την σχέση μεταξύ συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και αντίστασης στην ινσουλίνη, πυροδοτώντας την σταδιακή αύξηση του βάρους. Επίσης αυξημένα επίπεδα τριχοφυίας και επιπλοκές στην ωορρηξία.

Συνδυάζοντας την αύξηση βάρους με καθιστική ζωή, λάθος διατροφικά πρότυπα, κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούμαστε σε πλήθος μεταβολικών και ορμονικών διαταραχών.

Το κατάλληλο διατροφικό σχήμα είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να ρυθμιστεί ο μεταβολισμός της ινσουλίνης, να βελτιωθεί το συνολικό ορμονικό προφίλ και να σταθεροποιηθεί ο κύκλος της έμμηνου ρύσης. Ειδικά οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, είναι πολύ σημαντικό να χάσουν βάρος σωστά και μεθοδικά.

Συνιστάται η επιλογή κατάλληλων τροφίμων και σωστός συνδυασμός τους, ενώ παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο συνολικό γλυκαιμικό φορτίο της διατροφής.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top