Χορτοφαγία

Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες χορτοφάγων

Ωο-γαλακτο-χορτοφάγοι
Αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό χορτοφάγων. Αποκλείουν από την διατροφή τους το κόκκινο και λευκό κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Γαλακτο-χορτοφάγοι
Αποκλείουν από την διατροφή τους το κόκκινο και λευκό κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα αυγά. Δηλαδή εξακολουθούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυστηρά χορτοφάγοι-vegans
Δεν καταναλώνουν κρέας και κανένα ζωικό προϊόν, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά.

Ανεξαρτήτως κατηγορίας, εάν κάποιος επιλέξει την χορτοφαγία ως τρόπο ζωής και διατροφής δεν υστερεί σε επάρκεια θρεπτικών στοιχείων, αρκεί το πλαίσιο της διατροφής του να είναι σωστά δομημένο και σχεδιασμένο. Μάλιστα, η ισορροπημένη και σωστά δομημένη χορτοφαγική διατροφή, διαδραματίζει προστατευτικό ρόλο έναντι ορισμένων παθήσεων.
Με γνώμονα τις αιματολογικές εξετάσεις, εντοπίζουμε τυχόν ελλείψεις ή τιμές που χρήζουν διόρθωσης και διορθώνουμε διατροφικά. Εάν κριθεί απαραίτητο γίνεται και συμπληρωματική χορήγηση βιταμινών ή ιχνοστοιχείων.

Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε πηγές σιδήρου κατάλληλα απορροφήσιμου, βιταμίνη D, βιταμίνη B12, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Προϋπόθεση για να τηρηθούν οι παραπάνω προδιαγραφές είναι ο λεπτομερής σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top