Η ελληνική κουζίνα ακόμα και στη νηστεία έχει φανταστικές νηστίσιμες συνταγές που θα φτιάχνετε όλο το χρόνο!
ΥΛΙΚΑ
400γρ. Μακαρόνια καρότου
4 κ..σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι , κομμένο στα τέσσερα
2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. Ντοματίνια
400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
Αλάτι , πιπέρι
1,2 ματσάκι φύλλα βασιλικού
100γρ ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά .
Στη συνέχεια , ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στην μέση για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ , το αλάτι το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχνουμε το ταχίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε με την σάλτσα.
Καλή σας απόλαυση!!