Εγκυμοσύνη & Θυλασμός

Αυτοί οι εννιά μήνες της εγκυμοσύνης είναι από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή της γυναίκας. Το έμβρυο αναπτύσσεται ταχύτατα και το επίπεδο θρέψης της μητέρας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του. Η σωστή και ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο διατροφής της μητέρας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα όπως για παράδειγμα βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της σε ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως να προκύψουν παρενέργειες όπως ο διαβήτης κύησης που χρήζει άμεσης διατροφικής παρέμβασης.Είναι απαραίτητη η στενή παρακολούθηση του βάρους της εγκύου ώστε να κυμαίνεται στα προβλεπόμενα επιτρεπτά όρια. Εάν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τις εξετάσεις και σε συνεργασία με τον επιβλέποντα γυναικολόγο, συστήνεται η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής ώστε να καλυφθούν τυχόν διατροφικές ελλείψεις.

Παρόμοια στρατηγική εξατομικευμένου σχεδίου ακολουθούμε και στην περίπτωση που μία γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος ή έχει μπει σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Θηλασμός

Το μητρικό γάλα και τα οφέλη του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Το βρέφος λαμβάνει με τον θηλασμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του. Είναι πολύ σημαντικό η διατροφή της μητέρας να είναι ποιοτική και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά , ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστο επίπεδο θρέψης.

Η περίοδος του θηλασμού συνδυάζεται παράλληλα με την απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης. Μέσω κατάλληλα σχεδιασμένου πλάνου, το ζητούμενο είναι να χαθούν με ασφάλεια τα κιλά, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα του γάλακτος.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top