Καρκίνος

Ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που μαστίζουν τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ κατατάσσεται ως δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά τις παθήσεις της καρδιάς. Προσβάλλει μεγάλο εύρος ηλικιακών ομάδων, αλλά κυρίως ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η εμφάνιση καρκίνου είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων όπως η διατροφή, το κάπνισμα, ο τρόπος ζωής, περιβαλλοντικές συνθήκες και φυσικά η κληρονομικότητα. Ο πορεία των κυττάρων στο σώμα μας φυσιολογικα, αυξάνονται έπειτα διαιρούνται, και τελικά καταστρέφονται σύμφωνα με έναν προκαθορισμένο τρόπο. Τα καρκινικά κύτταρα τώρα, εμφανίζουν αδυναμία απόπτωσης ή κυτταρικού θανάτου και δεν μοιάζουν μορφολογικά με τα φυσιολογικά κύτταρα. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα μετάστασης όταν τα καρκινικά κύτταρα μέσω της λέμφου και της κυκλοφορίας του αίματος εγκαθίστανται σε άλλους ιστούς.

Τα τελευταία χρόνια τόσο παγκοσμίως, όσο και στην χώρα μας, τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου έχουν αυξηθεί δραματικά. Κύριο λόγο αποτελεί η υιοθέτιση ολοένα και πιο ανθυγεινού τρόπου ζωής και διατροφής. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που η εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε στα θεμέλια της Ελληνικής διατροφής, την Μεσογειακή διατροφή. Εντάσσουμε στην διατροφή μας τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, ελαττώνουμε ή απέχουμε από το κάπνισμα, διατηρούμε ένα βάρος σώματος που δεν επιβαρύνει την υγεία μας, ελαττώνουμε την κατανάλωση αλκοόλ, καταναλώνουμε μέτρια ποσότητα κόκκινου κρέατος.
Το αίσθημα στήριξης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, στην διαχείριση του πόνου και την ψυχολογική διάθεση του ασθενή.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top