Νεφρική Ανεπάρκεια

Ο ρόλος των νεφρών είναι να ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού, να παράγουν ουσίες ώστε να ρυθμιστεί η αρτηριακή πίεση, να συμμβάλλουν στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και να συμμετέχουν στην ενεροποίηση της βιταμίνης D.

Ως Νεφρική Ανεπάρκεια ορίζεται η έκπτωση της λειτουργίας των νεφρών και κατηγοριοποιείται σε Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια: ξαφνική βλάβη του νεφρώνα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ισορροπία των σωματικών υγρών (άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, περιττό νερό).

Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια: προοδευτική και μη αναστρέψιμη έκπτωση της λειτουργίας των νεφρών.

Η κατάλληλα σχεδιασμένη διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην έκβαση της νόσου όσο και σε τυχόν συνοδά νοσήματα. Η σύσταση της διατροφής σκοπό έχει να μειωθεί η πιθανότητα ουραιμικής τοξικότητας, να προλάβουμε ενδεχόμενη υποθρεψία και τέλος να ρυθμίσουμε την πρόσληψη νατρίου και πρωτεϊνών.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top