Ουρικό οξύ

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση του ουρικού οξέος. Κάποιοι από αυτούς είναι: η διατροφή υψηλή σε πουρίνες, η υπέρμετρη καταστροφή κυττάρων (κακοήθειες, αιμολυτική αναιμία κ.α.), η ανεπαρκής απέκκριση ουρικού οξέος από τα νεφρά. Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα χαρακτηρίζονται ως υπερουριχαιμία. Όταν ο οργανισμός αδυνατεί να αποβάλλει το ουρικό οξύ από τους νεφρούς στα ούρα, τότε προκύπτει η εμφάνιση της γνωστής σε όλους, ουρικής αρθρίτιδας.

Διατροφικά επιλέγουμε τροφές χαμηλές σε πουρίνες, αποφεύγουμε το αλκοόλ και ενυδατωνόμαστε επαρκώς. Ο σχεδιασμός κατάλληλου εξατομικευμένου διατροφικού προγράμματος έχει ως στόχο την ελεγχόμενη παραγωγή και αποβολή ουρικού οξέος. Προς αποφυγή κρίσης ουρικής αρθρίτιδας, το περιττό βάρος θα πρέπει να χάνεται αργά και σταθερά.

Η στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, σε συνδυασμό με την φαρμακευτική σας αγωγή, θα οδηγήσει στην οργάνωση της διατροφής σας και στη μείωση της τιμής του ουρικού οξέος.

1

Online διατροφική υποστήριξη

Mπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ραντεβού μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου. Καθοδήγηση, εκπαίδευση και έλεγχος της πορεία σου βήμα-βήμα.
2

Σωματική Άσκηση

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου για βελτίωση της αντοχής, των επιδόσεων και της σύστασης του σώματος.
3

Συμβουλευτική

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την υγεία και το σώμα. Πλήρης στήριξη στην προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.
4

Εξατομικευμένα Προγράμματα

Εξατομικευμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά σας και τις προτιμήσεις σας.

Ξεκινήστε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας

Scroll To Top