Το ήξερες ότι τρώγοντας πατάτες με την φλούδα και συνδυάζοντας τες με μια πηγή πρωτεΐνης όπως το γιαούρτι μειώνεται ο γλυκαιμικός δείκτης του γεύματος και πετυχαίνουμε πιο ομαλή αύξηση του σακχάρου στο αίμα και καλύτερο κορεσμό; Δοκίμασε αυτή την συνταγή και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα(μικρή):
•272 θερμίδες
•17γρ πρωτεϊνών
•28,8γρ υδατανθράκων
•8,5γρ λιπαρών
Για 2 μερίδες μεγάλες (ή 3 μικρές) θα χρειαστείς:
Για τις πατάτες:
- 500γρ baby πατάτες
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Κάρυ
- Σκόνη σκόρδου
- Ρίγανη
- 2κγ ελαιόλαδο
Ανακάτεμα και ψήσιμο στον φούρνο στους 180°C για 25΄
Για την σως:
- 100γρ φέτα
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 2κγ ελαιόλαδο
- 1κγ ξύδι
- 1κγ μέλι
- Πιπέρι
- 1κγ ρίγανη
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την σως στο μπλέντερ, σερβίρουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και voilà!
Καλή απόλαυση!!!