Συνταγές

Ελαφριά και κρεμώδης κολοκυθόσουπα

Η ομορφιά της κολοκυθόσουπας (και συγκεκριμένα αυτής της κλασικής συνταγής για σούπα κολοκύθας) είναι ότι είναι τόσο ευέλικτη και συγχωρητική. Είναι ένα από τα πιο εύκολα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα μόνο υλικά και είναι σχεδόν αδύνατο αποτύχει.

ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη , κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 1L υγρό ζωμό κοτόπουλου ή υγρό ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) αραιή κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. 

Προσθέτουμε την κολοκύθα , την πατάτα και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά ανακατεύουμε με την κρέμα και ζεστάένουμε ξανά απαλά. 

Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο .

Σερβίρουμε και καλή απόλαυση!!!

σχετικές αναρτήσεις