Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής. Βοηθούν επίσης στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης και αποτρέπουν τη οστεοπόρωση, λόγω του μαγνησίου που περιέχουν.
Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 800 γρ. παντζάρια
- 160 γρ. μήλο, πράσινο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 4 γρ. κόλιανδρος, φρεσκοτριμμένος
- 5 γρ. μάραθος, φύλλα
- 60 γρ. καρύδι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 120 γρ. γιαούρτι
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 20 γρ. μήλο, πράσινο, κομμένο σε λεπτά στικς
- 40 γρ. κρουτόν
- καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- μάραθος, φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με τα παντζάρια, το μήλο, τα κρουτόν, τα καρύδια και τον μάραθο.
Καλή απόλαυση!!!